ASTROLOJİ

1 Mart 2024

2024 Güneş ve Ay Tutulmaları & Kadersel Döngüler

Güneş ve ay tutulmalarını hayatlarımızda, birer kavşak veya dönüm noktası olarak adlandırabiliriz. Bazen kişisel haritamıza iyi oturduklarında inanılmaz hızlı ilerleme, bolluk, bilinirlik getirirken, bazen de kısıtlanma, darlık ve içe kapanmayı getirebiliyorlar. Bu öngörülerin yapılabilmesi için doğum haritasına hâkim olmak bir gereklilik olup, saati bilinmeyen haritalar için ise astroloji ilminin alt bir kolu olan “rektifikasyon” tekniğine başvurulur. Yeryüzünde yer alan her varlığın bir doğum, oluşum anı vardır; evcil hayvanların, bitkilerin, şirketlerin, fabrikaların, piyasaların bile.

2022-2023 yıllarında tutulmaların Boğa-Akrep hattında olması nedeniyle, ülkemiz ve dünyada pek çok yapı maddiyat ve krizler ile dönüşümü deneyimledi. 2023 ikinci yarısı itibarıyla ise Güneş ve Ay tutulmaları Koç-Terazi hattına geçti, konu farklılaştı ben veya bize dönüştü. Savaş veya diplomasi, saldırılar veya adalet, bekârlık veya birliktelik gibi alt anlamlar önem kazandı. Kısaca yerküremiz denge peşinde, dengesizlikten doğabilecek yeni bir denge, yönetim şekli, yaşam biçimi…

Koç ve Terazi söz konusu olunca, Mars ve Venüs haritalarda ekstra önem kazanıyor. Kadınlar Venüs’ten erkekler Mars’tandı değil mi? 25 Mart Ay tutulması nitelikte, ilerlemeyen kadın erkek ilişkilerinde “dürüst olmayan davranışlardan dolayı” sonlanma ve ayrılıklara vurgu yapar.

Ülkemiz açısından 25 Mart ve sonrasında finansal konular, piyasalar ve ticaretin çok hızlanacağı bir dönem söz konusu olacak. Etkisi 6 ay olacak bu dönem kendini en net Nisan ayında hissettirecek. Bazı öncü şirketlerde ortaklıklar, birleşmeler yaşanabilecekken, dış ticaret ve turizm sektörlerinde anlamlı güçlenmeler, fırsatlar gündeme gelecek.

Ay tutulmaları daha çok duygular ve toplumun davranış eğilimini ifade ederken, Güneş tutulmaları net başlangıçları ifade eder.

8 Nisan 2024’de Ay tutulmasının eşleniği bir Güneş tutulmamız mevcut. Yönetimler ile ilgili bazı değişiklikleri gösteriyor bu tutulma. Dürüst, çalışkan ve iyi iletişimcilerin ön plana çıkacağı bir dönem. Bazı yozlaşmış yapıların dönüşmeye başlayacağı bir yıllık süreç yaşanacak. Ülkemizin ön plana çıkmaya başladığı ve dünya gündeminden pozitif olarak ayrışacağı bir yıl başlıyor. Her şey tozpembe olmayabilir, ancak akla mantığa uygun ve hızlı gelişmeler yaşanacak.

Kişisel haritalarda ise aksiyon alan, hareket geçen kazanan olacaktır. Güneş tutulmasının ev sahibi Koç burcu, hızlı gelişmeleri seven yapısıyla, bazı haritalarda gereksiz fazla risk alınmasına sebep olabilir. Kısacası 8 Nisan itibariyle aşırıya kaçmadan harekete geçme zamanı.

Tutulmaların burçlar üzerindeki etkisini okurken, lütfen Yükselen burcunuzu referans alın.

Yükselen Koçlar;

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda vurgu evlilikler ve ortaklıklar yönünde olacaktır. Birliktelikler mercek altına alınacak olup yolunda gitmeyen konular için iyileştirme fırsatı yakalanacak. Yakın çevre, kardeşler, komşular, kuzenler ile ticari ortaklıklar kurma söz konusu olabilir. Sosyal medya ve dijital pazarlama ile ilgili aksiyonlar alabilirsiniz. Bazıları araç değiştirebilir, bol seyahatli bir yaz sizi beklerken, sağlığa ve arkanızdan dönen işlere dikkat etmeniz faydalı olabilir.

Güneş Tutulması; Ön plana çıkabileceğiniz bir dönem, sizden gizlenen bazı konular ile ilgili tepkilerinizi kontrol altında tutun. Sağlık konusunda temkinli olurken, borçlanırken dikkatli davranmanız önem teşkil edebilir.

Yükselen Boğalar,

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda günlük rutinler ön planda olacak. Kimileri iş hayatında değişimler yaşayabilir, terfi etme gibi konular karşınıza çıkabilir. Zorlandığınız bir süreç sona ererken, para kazançlarınızda artış olabilir. Akıllıca yatırımlar yapabilirsiniz. Zorda olan bazı arkadaşlarınıza destek olmanız gerekebilir.

Güneş Tutulması; Evliliğiniz veya ortaklığınız ile ilgili sizden gizlenen bazı olaylar su yüzüne çıkabilir. Sevdiğiniz kişinin sağlık sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.   

Yükselen İkizler,

Ay Tutulması; Sosyal çevrenizden birilerinin size dürüst davranmadığını fark edebilirsiniz. Zorlayıcı ve yaşça büyük bir kadın figürü nedeniyle iş değiştirme veya daha fazla sorumluluk alma ihtimaliniz mevcut. Hobi gibi konulardan ek gelir sağlamanız mümkün. Ayrıca yeni bir flört de başlayabilir bu süreçte, ancak bu karmik bir karşılaşma, farkında olun.

Güneş Tutulması; Tanınırlık, bilinirliğinizi hızla arttırabileceğiniz bir yıllık bir süreç olacak önünüzde. Hobilerden meslek edinebilir, sosyal platformlarda ve sosyal çevrede başarılı bir şekilde kendinizi tanıtabilirsiniz. Sorumluluklarınızın farkında olarak hareket etmeniz önemli.

Yükselen Yengeçler,

Ay Tutulması;  Kişisel haritalarda aile, ev, yerleşimler ön planda olacak. Bazıları ev değiştirirken bazıları da iş değişimi nedeniyle ev değiştirmek durumunda kalabilirler. Maddi beklentiler ile ilgili aşırıya kaçmamaya özen göstermekte fayda var. İşyerinde sorumluluklarınız artabileceği bir dönem. Anne ve baba ile ilgili gelişmeler yaşanabilir.

Güneş Tutulması; Sağlık ve gündelik hayatınızda önemli değişiklikler yaşanabilir, karmik hak edişler veya borçlar karşınıza çıkabilir. Bazıları iş hayatıyla ile ilgili yeni sorumluluklar alabilir.

Yükselen Aslanlar,

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda kardeşler, kuzenler, iletişim ve ulaşım konuları ön planda olacak. Bazı kişiler ile ilişkilerinizi revize edebilirsiniz bu süreçte. Birlikte yapılan işler ile ilgili lehinize sonuçlanabilecek bir dönemdesiniz.

Güneş Tutulması; Yurtdışı, eğitim, vizyon, iletişim konularına vurgu olacak bir dönem. Çok hızlı kendinizi ortaya koyabileceğiniz, tanıtabileceğiniz bir süreç bekliyor sizleri. Yeni iletişim veya e-ticaret kanalı kurma fikriniz olumlu sonuçlanabilir. Keyifli uzak seyahatler yapabilirsiniz.

Yükselen Başaklar,

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda maddi kaynaklar ön plana çıkıyor. Finans sağlamakta zorlanabileceğiniz bir dönemi işaret ediyor gökyüzü. Çözüm yurtdışı kanallı ticarete açılmak olabilir. Kariyer ile ilgili bazı gelişmeler söz konusu, ön plana çıkma şansınız olabilir.

Güneş Tutulması; Kişisel haritalarda borçlanma ve ortak gelirler ön plana çıkıyor. Bu süreçte bir dileğiniz için borçlanma yoluna girebilirsiniz. Bazıları ufak operasyonlar geçirebilir veya yeni tutkulu bir ilişkiye başlayabilir.

Yükselen Teraziler,

Ay Tutulması; Konumuz “ben ilişkilerimle ilgili ne istiyorum?” Bu soru 6 ay boyunca aklınızı bolca meşgul ederken, fiziksel görüntünüzde bazı değişimler yapabilirsiniz. Sağlık ve gündelik hayatta oluşabilecek aksaklıklara dikkat etmek gerekebilir bu süreçte.

Güneş Tutulması; Kişisel haritalarda evlilik, otaklık ve sözleşmeler ön plana çıkıyor. Bazıları evlenme veya boşanma kararı alabilir bu süreçte. Bir yıllık süreçte güçlü ve dönüştürücü aşk hikâyelerinin başlaması olası. Özellikle yurtdışı ve yabancı flörtler söz konusu olabilir.

Yükselen Akrepler;

Ay Tutulması; kendinizi dinleyebileceğiniz biraz içe çekilebileceğiniz bir dönem sizleri bekler. Bazı gerçekler ile yüzleşmeler söz konusu olabilir. Anne baba ailesi ile ilgili bazı miras işleri gündeme gelebilir. Maddi, manevi dönüşüm zamanı.

Güneş Tutulması; borçlar ortak gelirler tarafından geliyor. Bazı mülklerin el değiştirmesi gerekebilir bu süreçte, alım satım veya miras yolu ile gelen. Tutkulu bir aşk ilişkisi kapınızı çalabilir, çocuklar ile ilgili  haberler gelebilir.. Dönüşümün keyfini çıkarın.

Yükselen Yaylar;

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda sosyal çevre ön plana çıkarken bazı arkadaşlarınızla yolları ayırabilirsiniz. Sosyal vizyonunuz, yaşam biçiminiz değişebilir. Ayrıca hobilerinizden gelir elde edebileceğiniz bir oluşum içine girebilirsiniz.

Güneş Tutulması; Kişisel haritalarda flörtler, hobiler, çocuklar ön plana çıkıyor. Güzel gelişmelerle dolu bir yaz sizi bekliyor diyebiliriz. Keyifli vakitler ve yıllarca hatırlanacak anılar biriktireceksiniz. Hayatın sahnesinde, bu hayatı yaşıyorum der gibi bir yaz olacak.

Yükselen Oğlaklar;

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda kariyer ve ev ön plana çıkıyor. Yaptığınız işi devam ettirmek istemeyebilirsiniz, farklı bir arayışa girebilirsiniz.

Güneş Tutulması; Kariyer değişikliği veya toplumdaki statü değişiminize bağlı taşınmayı düşünebileceğiniz bir dönem sizi bekler. Ev ve kariyer işleri sizin bir yıllık gündeminiz olmaya aday.

Yükselen Kovalar;

Ay Tutulması: Bazı hobi ve aşkları bir sonraki adıma taşırken bazılarından da vazgeçme kararı alabilirisiniz bu süreçte. Çocuklarla ilgili yaşanabilecek gelişmeler konusunda temkinli olmak uygun olabilir.

Güneş Tutulması; İletişim, ticari bağlantılar, yurtiçi seyahatlerin bol olacağı bir yaz süreci sizleri bekler. Zaman zaman bunlara finansal kaynaklar bulmakta zorlanabilirsiniz. İtibarlı bir kişi ile aşk ilişkisi başlayabilir Hobi ve çocuklarınız ile ilgili keyif veren gelişmeler yaşanabilir.

Yükselen Balıklar;

Ay Tutulması; Kişisel haritalarda borçlar, ortak gelirler ön plana çıkarken bazı pek keyifli olmayan gelişmeler yaşanabilir. Kimileri cerrahi operasyonlar geçirebilir. Bazıları tazminat hak edebilir. Altı aylık süreçte borçlanırken ve yatırım yaparken akıllı davranmak önemli 6 aylık süreçte.

Güneş Tutulması; Size yeni bir iş imkânı sunabilir. Beklentinizi karşılayacak gelirde bir iş bulabilirisiniz. Bir yıl boyunca ana motivasyonunuz para ve para kazanmak olacak. Olası kırık çıkıklara karşı temkinli olmanız ayrıca önem teşkil ediyor.

Reservation Background